Mijn naam is Mariken van Spronsen. Ik studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar ik mijn solisten- en docerende opleiding dwarsfluit in 1993 met succes afsloot. Tijdens mijn studie aan het conservatorium kreeg ik al zangles. Later vervolgde ik mijn zanglessen bij Marjan Kuiper en Jan van Zelm (PC Conservatorium). Op het conservatorium in Amsterdam leerde ik ook dirigeren, arrangeren en piano spelen. Ik heb opgetreden in verschillende producties met het Brabant Koor en het Residentie Orkest, Brabants Orkest, met het Noord Nederlands Concert Koor en het Noord Nederlands Orkest. 

Ook schrijf en zing ik Nederlandstalige liedjes: dan begeleid ik mijzelf op de piano. Daarnaast arrangeer en schrijf ik songs voor leerlingen en koren.

Natuurlijk volg ik de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied op de voet, omdat ik mijzelf telkens nieuwe uitdagingen wil stellen. Zo heb ik mij verdiept in de zangtechniek CVT en heb ik de CVT "TOOLS FOR TEACHERS" met succes afgesloten. Op dit moment verzorg ik samen met collega H.Klabbers workshops aan de Rug: “presenteren voor professionals”. Daarnaast ben ik bezig met het afronden van de Master  “Toegepaste Psychologie voor Professionals”.