In verband met Corona zijn er op dit moment geen live zanglessen. Ben je geïnteresseerd in online zangles of coaching, vul dan onderstaan contactformulier in.

Mijn naam is Mariken van Spronsen. Ik studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar ik mijn solisten- en docerende opleiding dwarsfluit in 1993 met succes afsloot. Tijdens mijn studie aan het conservatorium kreeg ik al zangles. Later vervolgde ik mijn zanglessen bij Marjan Kuiper en Jan van Zelm (PC Conservatorium). Op het conservatorium in Amsterdam leerde ik ook dirigeren, arrangeren en piano spelen. Ik heb opgetreden in verschillende producties met het Brabant Koor en het Residentie Orkest, Brabants Orkest, met het Noord Nederlands Concert Koor en het Noord Nederlands Orkest. 

Ook schrijf en zing ik Nederlandstalige liedjes: dan begeleid ik mijzelf op de piano. Daarnaast arrangeer en schrijf ik songs voor leerlingen en koren.

Natuurlijk volg ik de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied op de voet, omdat ik mijzelf telkens nieuwe uitdagingen wil stellen. Op dit moment verdiep ik mij in de zangtechniek CVT in Utrecht bij "Ken je stem" en heb de "TOOLS FOR TEACHERS" met succes afgesloten.